WebSeo
Google heeft een functie beschikbaar in gebruikersaccounts waarmee u automatisch opgeslagen...
WebSeo
2019-05-10 10:18:40
WebSeo logo

blog

Hoe u uw gegevens automatisch van Google verwijdert

Beter om te voorkomen

Google heeft een functie beschikbaar in gebruikersaccounts waarmee u automatisch opgeslagen gegevens uit alle services kunt verwijderen, waaronder Maps, Zoeken op internet en anderen. Tot voor kort was het mogelijk om ze te verwijderen, maar alleen handmatig, of volledig deactiveren van de database-opslag.

Als u het automatisch verwijderen van gegevens wilt instellen, moet u eerst naar uw Google-accountpagina gaan. Hier selecteert u "Gegevens en personalisatie", vervolgens "Web- en app-activiteit", "Activiteit beheren" en tot slot "Kies om automatisch te verwijderen". De standaardperioden zijn 3 of 18 maanden.

Het is niet duidelijk of de gegevens daadwerkelijk zijn verwijderd en of Google geen kopie ervan bijhoudt of dat u deze onmiddellijk na invoer door de gebruiker openbaar maakt aan derden. Wat zeker is, is dat bedrijven zoals DoubleClick Ads en Facebook ons ​​hun advertenties blijven tonen op basis van wat we zoeken op internet. En ja, zelfs wat we zeggen terwijl de stemassistent of locatie actief is.

Of het alleen maar een leeuwenspiegel is, het is nog niet bekend. Onze suggestie is echter om de opslag van onze gegevens voor welke dienst dan ook te voorkomen, eenvoudigweg omdat we er geen gebruik van maken. Onze privacy loopt inderdaad serieuze risico's en het probleem mag niet worden onderschat. We blijven waakzaam.

GERELATEERDE ARTIKELEN